Nuffnang

Friday, December 30, 2011

wash away all sadness n hatred..

OK3,, dah nak sgt abes taun 2011 ni,, harap2 2012 yg bakal dtg membawa berjuta2 billion2 rahmat, kebahagiaan, kesenangan dan kasih syg. 

Jom kite tutup buku lama n bukak buku baru..
Buat semua yg aku penah sakitkan ati, kecikkan ati, marah, or whatever.. 
Smg taun 2012 membawa perubahan dlm hidup kita n jadi lagi baik n bagus sbb berubah ke arah kebaikan tu wajib.

Tinggalkan kekhilafan semalam dan mulakan amalan hari ni n seterusnya.
Yang keruh tu pegi la wat siram2 pokok, amik yg jernih buat air teh. hihihi
Azam bukan utk buat awal taun je,, hari2 pon kena ada azam,, hidup biar ada matlamat.
Tp, nk capai matlamat tu biarlah ikut jln yg betul, biar ikut jalan jauh asal selamat. Ni ikiut short cut pastu tgh jln antu tumpang.. naye2.. hahahaha

Cukuplah kot.. Aku kalo membebel mmg ssh nk benti.. :)


wash away all sadness n hatred..
Pass me happiness n love..
So, everyone,, enjoy.. :)

Wednesday, December 28, 2011

Azam baru

hari ni 28 disember 2011, dah nk abes dah taun ni.. so aku wish korg selamat berAZAM BARU..

Kisah hari ini adalah pengalaman hari esok,
Semalam yg berlalu diganti dgn hari ini,
Jadikan Hari ini lebih baik drp semalam,
dan esok lebih baik drp hari ni.. 

:)

Azam baru aku: nk main muzik sungguh2.. hihi


M:i 4- kubur kena songlap dgn sherlock holmes.. haha

MOVIE REVIEW LAGI!!! hahaha

Nampak sgt aku rajin tgk wayang kan cuti2 ni.. ok, 1st movie..


Ha, suatu mlm kubur berasap. Citer ni xbez sgt. Tp, kalo nk gelak jugak kena tgk benda2 blakang2 n side2.. 
Contoh, tgk kening zac dlm citer ni..


NExt movie,, SONGLAP..


Korang tau ke songlap tu ape?
Songlap tu amik, curi, dan sewaktu dgnnya..
Citer ni pon boleh tahan jelah, tp manusia yg rajin gelak mcm aku ni,,
Bolehlaa nk gelak sikit2.. hihihi
N xlupa jgk, citer ni mcm agak lucah sket wpon xda tunjuk gmbr2 lucah.. haa


Seterusnya,, Sherlock Homes..


Ahah,, citer ni bez,, mcm slow tp bolehlaa nk dihayati citernya.. aku tgk citer ni mmg fokus r.. hihi
Mmg lawak part Holmes menyamar dlm train. 
n canggih betul plan dorg lawan penjahat.. 

TOP RANK aku utk 4-4 ni, M : i 4


Citer ni mmg TERBAIK r,, so aku suggest korg tgk yg ni r..
Action dy, mmg bez. Lawak dy, plan dy. Canggih. 

Ok, tu pasal movie yg aku tgk.. Sume ni just my personal view jelah.
Kalo korg xrasa mcm yg aku rasa, ikut korg la nk rasa apa yg korg rasa, sbb masing2 ada rasa.. hahahah

So, Enjoy!!


Tuesday, December 20, 2011

Manusia ramai kat bumi

KAWAN. kalau nk ckp pasal kawan ni, setaun belum tentu cukup.

Aku ada kwn, sume org ada kawan. Mcm2 jenis kawan aku ada. Drp yg baik smp la yg "baik". Hidup kan, dunia.. mcm2 manusia kita akan jmp. Ada yg susang senang sama2, ada yang ssh sama, senang ntah ke mana,, ada yg ssh xtau pi mana, senang ada je dpn mata. Ada yg jenis pelawak, pemarah, pemalu, n mcm2,, pakej sume skali pon ada.. Tapi plg bhya, kalau kwn yg suka main tikam2 ni,, kwn yg ckp2 blakang,, merungut tu biasa.. Tapi kalo kutuk mmg mcm musuh perang saudara, fitnah canang merata, xda maknanya tu kwn.

Kita syg kwn, kdg2 kita mmg la ada mrh dia, ada merungut pasal dia, ada menangis pasal dia.. Tapi mrh pon, sbb kita syg, merungut pon xda makna apa, harmless punya rungut, menangis tu saja je nk cuci mata.. ahahaha

Setiap yg jadi xsemestinya sama, tp kalau hati merana,, rmi lagi manusia kat bumi ni yg blh wat kwn..

Aku pon xtau aku merepek apa mlm ni,, huhu enjoy.. :)

My Triple 7 (777)


Haa,, pagi td lepas je bwk adik aku beli buku kat skolah dy, aku trus g kedai YAMAHA kat jln pasir puteh tu.
Apa lagi, aku rembat benda alah kat atas tu.. KEYBOARD. hihi
Mmg dh lme aku teringin nk main keyboard ni tp xde peluang.
Same la mcm main gitar, dh lme nk main. So ble ada peluang, aku blaja la men gitar.
Skrg aku nk try men keyboard plak. 
Aku xla expert sgt men gitar, tp boleh la takat basic chord tu kan. hihi
Aku pon xtau sjk bile aku suka main muzik ni, tp siyes, aku mmg suke giler.
Dlm pale otak aku ni mcm2 alat muzik aku teringin nk main. haha
Payment aku kat benda2 ni mmg cantik num nya.
RM&&&.. korang teka sendiri berapa, num sume sama.
Mmg cantik btul. Org kedai tu kata LUCKY 7. 
Harap2 lucky la.. :)

Utk lagu first aku nk try, disebabkan aku xde lagi buku utk aku blaja, and song notes keyboard ni mcm ssh nk dpt (bkn mcm kord gitar, sng dpt), aku trjumpa 1 video ajar lagu kat youtube. Aku nk wat lagu ni as first trial aku. Harap2 dpt la,, huhu 
So, aku kongsi video yg aku jmp..

Utk sesape yg nak blaja jgk kan,, meh blaja sesame.. hihi


Ni lagi satu video, kisah dongeng,, kalo nk try blaja ni pon boleh kot,,
tp kena tgk betul2 n ulang2 video nya.. 




Aku bg kord yg aku jmp kat internet ngan linknya.. Mana tau boleh guna kan.. hihi
Anyway, wish me luck.. :p


Intro Em F# G F# Em G F#

Em D C
Ku sedar ku tak seberapa
G Am
Jika dibanding mereka
G F# B7
Yang jauh lebih megah dari diri ini 

Em D C
Apa yang mampu ku berhias
G Am
Hanyalah hati yang ikhlas
G F# B7
Terpendam simpan untuk dia yang sudi 

Am D
Mencintai aku dengan seadanya
G C
Mencintai aku bukan kerna rupa
Am
Dalam waktu sedu
B7
Dalam waktu hiba
Em E
Ku harapkan dia rela 

Am D
Mencintai aku dengan seadanya
G C
Sanggup menerima insan tak sempurna
Am B7
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Em
Kisah dongeng saja 

Em D C
Belum pernah ku merasakan
G Am
Dipeluk dalam dakapan
G F# B7
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini 

Em D C
Sanubariku memerlukan
G Am
Kehadiran seorang teman
G F# B7
Tulus mencurah kasih sepenuh hati 

Am D
Mencintai aku dengan seadanya
G C
Mencintai aku bukan kerana rupa
Am
Dalam waktu sedu
B7
Dalam waktu hiba
Em E
Ku harapkan dia rela

Am D
Mencintai aku dengan seadanya
G C
Sanggup menerima insan tak sempurna
Am B7
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Em
Kisah dongeng saja 


p/s: lecturer aku kat kampus kata, boleh jgk main keyboard ni guna kord gitar je.. aku xtau r, nnt aku dah tau aku try.. hhihi

Monday, December 19, 2011

Hidup tidak selalunya indah

Ceriakan hidup,,

Tu je yg mmpu.. slalu ckp kat org jgn pts asa bila ada mslh..

Aku plak rs pts asa sminggu ni.. Tp, life must go on.. hihi

Kalo trs mcm ni blh kena darah tinggi aku, xpon darah rendah,, dah xlalu mkn..

xkisahlah, hidup xselalunya indah, langit xselalu cerah..

:)




Hidup tidak selalunya indah
Langit tak selalu cerah
Suram malam tak berbintang
Itulah lukisan alam
Begitulah aturan Tuhan

Jadilah rumput nan lemah lembut
tak luruh dipukul ribut
Bagai karang didasar lautan
Tak terusik dilanda badai

Dalam sukar… hitunglah kesyukuranmu
Dalam senang… awasi kealpaanmu
Setitis derita melanda
Segunung KurniaanNya

Usah mengaharpkan kesenangan
Dalam perjuangan perlu pengorbanan
Usah dendam berpanjangan
Maafkan kesalahan insan

Dalam diam… taburkanlah baktimu
Dalam tenang… buangkanlah amarahmu
Suburkanlah sifat sabar
Dalam jiwamu itu
Di dalam jiwamu itu

Friday, December 16, 2011

redha dan ikhlas


Aku redha dgn takdirMu. 
Namun Kau berilah kebaikan dan kebahagiaan kpd org2 yg aku syg. 
Aku.. ikhlaskan semuanya..

Pastu aku terjumpa plak lagu ni,, bez plak,, mcm elok je ngan tajuk post aku kan.. hihi
enjoy =)

Lirik Lagu Redha - Tom

Kau katakan mencintaiku cinta buta
Kau katakan merinduiku rindu gila
Kau katakan kasih sayang tak berharga
Mengapa baru kini kau luahkan

# Aku redha untukmu yang aku cinta
Demi kebahagiaan kita
Mungkin kan kekhilafanku
Aku redha cinta ini terbiasa
Ujian telah huru-hara
Mencari kelemahanku

Kau katakan mencintaiku cinta buta
Kau katakan merinduiku rindu gila
Kau katakan kasih sayang tak berharga
Mengapa baru kini kau luahkan

* Aku redha andai kau jauhkan diri
Membawa hati dan mimpi
Membiasa hidup sendiri
Aku redha walaupun dada berburai
Jiwa tak bisa menghurai
Betapa cinta padamu

Oh kasih jangan kau persiakan waktu
Maafkan aku tak berjaya
Mencipta bahagia ku janjikan

Ulang # & *


Wednesday, December 14, 2011

setiap titis air mata itu, akan digantikan dengan berjuta senyuman kemudiannya..

UJIAN DATANG DI TITIK TERLEMAH

Allahumma ya muqallibal quluub, tsabbit quluubana ‘ala deenik wa ‘ala tho’atik…
Wahai Tuhan yang membolak-balikkan hati,tetapkanlah hati kami dengan agamaMu dan ketaatan kepadaMu..ameen ya Rabb..

Ayat tu aku copy dr status fb junior aku.. mmg sesuai sgt bila hati mcm tgh sempit,, kita kan slalu berdoa supaya lapangkan hati kita. :)

Sbb tu ada ingat 5 perkara sebelum 5 perkara.

Sihat sebelum sakit
Muda sebelum tua
Kaya sebelum miskin
LAPANG SEBELUM SEMPIT
Hidup sebelum mati..

Haa,, kan ada tu,, lapang sebelum sempit.. 

Dan setiap kekusutan dan kesedihan tu dugaan dan ujian Allah kat kita. Ujian tu kan tanda kasih syg Allah.
Makin kita diuji, makin kasih Allah kat kita.
Jadi kita kena tabah n redha dengan segala ketentuan Nya...

Adakah patut manusia menyangka mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: “Kami beriman” sedangkan mereka masih belum diuji dengan sebarang ujian?
[Al-Ankabut : 2]
Ni bermaksud, ujian akan meningkatkan lagi keimanan kita, dgn syarat, kita tidak sekali-kali berpaling drp-Nya.. :)


Dan selepan hujan, pelangi tetap mewarnai alam, matahari tetap menyinari bumi, dan hujan pasti akan berhenti. :)



Dan setiap titis air mata kita, jgn biarkn ia sia2..
Pasti air mata itu akan digantikan dengan senyuman yg lebih bermakna..


Sunday, December 11, 2011

lagu faveret masa kini.. :)

bosan.. aku pon dh xtau nk wat apa cti ni,, nk kuar pon mls, xkuar bosan, last2 satu hari duk dlm bilik tgk fb, youtube, pgg gitar,, tp xda hasil,, still bosan.. nk main game pon bosan.. nk msg org, mls.. rasa mcm hari2 nk rehat atas katil, tdo.. hahaha

aku duk lam bilik dgr lagu.. 

faveret aku skang.


nashrin: percaya pada luka.. cover by afie.. 
cover fi ni bez,, sdp.. 
lagipun ngan afie ni cover dy simple n nice.
aku boleh follow n blaja...
kalo nk tgk cover afie blh tgk kat youtube, xpon blog dy,, afie music

next dari afie jugak.. 


aku dgr lagu ni dlm cinta elysa.. 
aku dah try cover lagu ni masa kat kampus ritu,
tp xsesedap afie cover la,, so, ble afie buat ni, aku blh improve sket.hihi
thx bro.. :)

seterusnya.. lagu ni bertajuk...


Ya sudahlah by bondan prakaso n fade to black..
mula2 aku dgr lagu ni sbb tgk randy pangalila..
artis indonesia.. haha
lagu ni mcm lagu semangat la bg aku.. 
tgk lirik dy xfokus sgt pada cinta sgt,, tp mcm bg semangat.. hahaha
tu pendapat aku la..
btw, this sure a nice song..

"Apapun yg terjadi, 
ku kan slalu ada utkmu, 
jgnlah kau bersedih, 
coz everything gonna be ok.."

thats all,, enjoy.. :)

Friday, December 9, 2011

3 in 1 film review..

Hari ni nk review filem r, dh lme nk review tp xsempat.

So, 1st story: Twilight  Breaking Dawn Part 1


Aku xikut sgt citer ni, tp aku tau la citer ni pasal apa. Utk episod kali ni pasal Bella kawin ngan Edward, n pregnant ank vampire. Then Bella mati jadi vampire la sbb Edward gigit Bella ms bela dh nk mati. Personal view aku, oklah. Not bad, tp agak mcm sorrow sket. Xde yg mati bergaduh kali ni. haha Lagi satu, aku rasa boleh la nk gelak2 sket citer ni. hihi

2nd story: Ombak Rindu



Citer ni sedih la jgk. Tp xsmp kot buat aku nangis. Meremang bulu roma, bergenang air mata tu ada la jgk. Sbbnye, aku terlalu fokus pada perkara smpingan yg buat aku nk gelak je. Aduyai.. Aku dgr suara wartawan tu,, mcm katun,, maunye aku xgelak. haha Aku blh nangis bengkak mata tgk kabhi kushi kabhi gham, tp citer ni, sayu jelah. hihi Citer dy ok, mcm tenang kot citer dy bg aku. Means, kalo aku xgelak2, aku blh fokus tgk elok2 dgn tenang. hihihi (tp kalo aku xgelak tu,, mmg fokus abes r)

3rd story: Datin Ghairah!! ( ni aku br tgk tadi)

Citer ni, aku rasa mcm ala2 xbyk dialog. Dy psg soundtrack lagu Projek Pistol, Wanita Seluruh Dunia tu, pastu tnjuk gmbr watak2 tu berckp, tp xtau r ckp apa. Citer ni pon aku gelak2 jgk tgk. Asik gelak je kan. Abes tu, dh lawak,, aku gelak la.. hahaha Citer ni, tajuk dgn jln citer xkena pon! Tajuk Datin Ghairah sbbb nama datin tu GHAIRIAH!! tu pon sekali je sebut dlm filem ni. citer ni pasal Aaron aziz menyamar dua watak. haa, korg g r tgk. hahaha

Monday, December 5, 2011

wedding 2011

My bro wedding: 3 dis 2011





SELAMAT PENGANTIN BARU!!! 

My mak ngan cucu sulungnya,, ank abg li,, Syaurah. :)


Ni my 2nd brother,, single.. hihihi



This is my Life Saver.. my Sis. :)


Thursday, December 1, 2011

hlovate





~HLOVATE~
You wonder
Is it an angel or yet
Maybe a sweet dream that you can't forget
So close yet far-fetched
Causing you to float on the line 
between reality and fantasy 

c/o Haunted the nightmares
Creates the ecstasy
Hlovate~oh poisonous honey
Love and hate 
Driving me crazy

The poison ivy of Venus
Killing with venom so sweet
You're losing your head
Don't want it yet it keep haunting
Losing yourself in the suffocating mist

c/o
The blind arrows of
Piercing cold ice and
warm melting heart
Tearing me apart

Sunday, November 27, 2011

kalo aki mati dilanggar lori xpe, sbb haiwan masuk syurga.. kita?

When life breaks u down, only you can decide whether u want to get up  again or not. Its not about waiting for hands to lift u up. Its about u n yourself that strong enough to face your life. even life sucks n it torn u inside out. Grow up n get a life. U never know will you be able to stand until the twelve hours to change your life or your life end b4 u could fix everything. Only love is not enough. There are lots more important things that should come along with love. To live WELL or live HELL,, u choose..

Salam Maal Hijrah
p/s: iman, redha dan restu ibu bapa.. think about it..


ni bukan aki ok.. haha

Friday, November 4, 2011

Tapi bukan aku,, bkn jugak lagu kerispatih

Background header khas bg memenuhi hasrat akak.. :) Tell u the truth,, ni gmbr fav kot.. 
(gmbr2 yg xpndg camera mmg my fav la) hahaha


And u sure are my Life Saver..
ala2 firemen,, eh firewoman laa.. :)


Baby of cameron highland. :)

aloHA!!

hari ni hr jumaat A.K.A hari last aku kat umh,, esok dah nk blk BP. aku xde mende pon nk citer,, meh aku tunjuk gambo la.. huhu


kak ipar aku ngan her new baby girl.. :)


my bro,, 2nd time dy nek cameron.. kesian.. hahaha


ladang teh!!


abg aku ngan syaurah.. ada ciri2 bapak mithali x? hihi


a happy family.. :)


ha, yg ni ada dak ciri2 bapak mithali? 
snyap syaurah bila pak ngah dukung, kalo achik dukung nangis.. :'(


ni la syaurah.. comel x? hahaha

dulu aku slalu pk knp kwn2 aku mcm excited je ada ank sedara. bila aku pon dah ada ni,, br aku tau sbbnya.. nk tau sbb?? sbb baby sgt comel.. geram!! huhu :)

Ok, tu jela nnk post wat ms ni,, huhu


Wednesday, November 2, 2011

Meh tgk. Penat aku mengarang novel pertama aku ni,,

Hailahh.. aku ni bapak malas nk taip pnjg.. so to BUDAK KECIK,, aku direct je eh..

Rules yg ko suh post tu,, aku copy paste dr blog ko jelah..

The rules are: 
1. Post this rules.
2. Write 11 things about urself.
3. Answer the Question the tagger set for you.
4. Create 11 new Questions for the people who you tagged to answer.
5. Choose 11 blogger to tag and link them to the post.
6. NO TAG BACK okay? :


11 things bout me..
1. Nickname aku JEN. kalo nama blogger aku ADDIN.. actually ADDIN bkn dlm citer HLOVATE.. aku pilih lebih kepada maknanya.. ADDIN=cara hidup.

2. Selain dr famly n kaum kerabat aku, org yg paling aku sayang is my one n only life long kakak la.. 

3. Aku giler kelajuan, kalo bwk motor aku xtarik smp abes tu mmg pelik la. Tp, aku syg GILER kat motor aku.. so, laju2 pon aku still akn berhati2 sbb xnk pape jadi kat motor aku..

4. Mulut aku laser, jenis xde insurans punya. tp mostly its all jokes. sape yg terasa hati tu,, pandai2 korang la kan..

5. Aku suke maths, fizik, kimia n xsuke subjek membaca. tp kat kampus terbalik, byk subjek baca membaca smp bab2 math fizik kimia aku dah karat. 

6. Hobi aku makan n tidur. main gitar, melalak n memekak. hahaha (kalo nak baik sket, baca novel.)

7. Aku sgt gian main gitar, hari2 mst nak main gitar. smp aku rasa gitar aku berhantu. (ok part hantu tu aku br reka 2 saat lepas)

8. Aku penggemar chocolate yg kronik. (rasanya lebih kronik drp azie)

9. Kwn2 slalu kata aku giler, sengal, mereng. ada yg kata aku ni xde perasaan lain selain drp hepi n MARAH. (ok, aku mmg panas baran)

10. Jari jemari aku agak pendek n tgn aku pon agak kecik kalo nk banding ngan tinggi n berat aku,, (sbb tu aku pakai gitar ketot)

11. Aku sgt penyayang n caring kat org yg aku syg, tp sgt kejam kat musuh2 aku hingga aku sanggup bunuh musuh2 aku tu terutama NYAMUK n LIPAS. hahaaha

Nak kena jwb soklan plak dah,,, (seb bek blh copy n paste soklannye..)


1. Benda paling nak buat tapi sampai sekarang belum tertunai?
J: rendam pale azie lam jamban. hahahaaha
2. Pencapaian terbaik dalam hidup?
J: main gitar. (ko jgn jeles eh azie)
3. Study o dah kerja?
J: ape ke punya soklan daa.. xmencabar..
4. Suka bila _____________?
J: dpt kenakan org.
5. Benci bila _____________?
J: stok mknn abes
6. Macam mana bila menghadapi sesuatu masalah?
J: Masalah? alah,, xyh susah2 la nk pk.. tdo lagi baik..
7. Petang petang suka ___________?
J: g lepak warung depan kampus.
8. Antara makan dan tidur, which one do you prefer?
J: argh,, stress!! dua2 aku nak, xleh wat pilihan.
9. Pernah menangis? Kalau pernah, selalu refer pada siapa?
J: Jarang r nangis. aku nangis tgk kabhi kushi kabhi gham ada laa.. hahaha tp aku penah nangis pastu tepon my kakak la.. 
10. Macam mana kita nak hargai orang yang tahu hargai kita? *Demm! sounds so serious!*
J: Mcm mn? erm,, soklan ni mmg killer.. aku pass..
11. Err, saya sangat menggemari minuman manis. dan sangat kurang minum air masak. Macam mana nak kurangkan habit ni? 
J: xdpt nk tlg sbb aku pon 11x78 dgn ko jugak. sgt giler bnd manis.. 


Soalan ye.. aku mcm xde soklan, tp sbb kena bagi soklan kan.. ok, ni soklannye..

1. 1x doraemon = apa jwpnnya?
2. kat dunia ni cmne nak cari org yg gigi dy sebijik n serupa n sama ngan kita?
3. korang rasa knp Steve Jobs guna nama apple? knp x grape ke, oren ke, pear ke?
4. dlm dunia ni mknn ape yg paling sedap?
5. kalo jari korang tersepit pintu ape korang nak wat?
6. agak2 korang la, pale aku ni sakit tak nk pikir soklan utk korang ni?
7. ape korang buat kalo people u trust betray u? (ni pengaruh tgk kurosagi the movie ni)
9. ape masalah korang yg paling masalah dlm byk2 masalah yg korang ada?
10. ok, soklan simple. soklan2 aku bagi ni intelligent x? kah3
11. knp korang jwb soklan aku ni?

aku tag sape2 je yg aku suke xkire r blogger ke fbker ke, twitterrer ke,,
pandai2 kome la nk jwb kat mn ek,, just let me know later.. 

Thursday, October 20, 2011

Moments

Life is so damn miserable... tu kalo kite anggap mcm tu. Tp kalo kite take it easy, sume benda rasa mudah. Kdg2 mmg kite rs stress,, torn inside out,, and kdg2 feel like its killing us!! Tu sume lumrah.. Tp from the bright side, time2 kite fall down hard mcm ni la kite akan jmp kawan2 sejati. Kwn2 yg sggup berkorban utk kite. Kwn2 yg ssh senang they stay by ur side. Side kat cni bkn bermksud sebelah kite, tp they are here,, in ur heart, and even jauh pon, they are there to say hello, or its ok.. Dan kwn2 disisi yg ada dgn kite,, kite akn nmpk how much they care for us. Not like some people who was there being a backstabber and we dont realise it until we was stabbed.

Mmg betul, kite kena bersangka baik. Tp kite jgk kena hati2. Sume org ada rungutan masing2. Sume org ada rasa xpuas hati. Tp how we handle rasa xpuas hati tu yg penting. Kena pikir panjang. Ada otak.. pikir.. Sebelum nak cakap tu PIKIR!! Kalau xberpikir tu yg bawak mslh kat diri sendiri. Jadi kalo sendiri bawak masalah, jgn nk tuding jari kat org lain. Xgentlemen lgsg. Mengaku salah. Mintak maap. To forgive mst ada apologise especially kalo salah tu terang2 nampk. Bak kata member aku "senang la mcm tu, dah buat salah xpyh mintak maap. Pastu buat2 ok mcm xde pape, xde wat salah pape."

Bkn kite xnak forgive. Kdg2 kite dah forgive tp kite xblh nak forget. The pain and the fire are still there. And bile jadi satu2 benda yg mcm saling berkaitan dlm masa terdekat for sure kite rasa sangsi. So, pada aku, its better to leave it this way without closure. Tkt2 it torn us into pieces that cannot be fix anymore. 

Life aku skang pon alhamdulillah, happy je. Masalah tu mg slalu ada. Tp, it was part of our life. So, i hve no complain about it. Life must go on forward. And we chose to be happy. 

And aku nak kongsi moment2 happy aku with my friends at IPG KTHO..  haha


Bergambar depan cermin,, slalu pki bju PJ je,, 
ni dpt merasa amik gmbo dpn cermin pki bju kurung. hihi


Rum8 aku ngan farel, aku edit bg rum8 aku putih sket.. haha


Bakal penolong pemimpin, skrg dah official jd Pen. Pemimpin. 


B4 nyanyi "opek, opek, opek, peah.. " haha


Aku mcm xbyk gmbr ngan rum8 aku,
sbb aku pemalu. hahaha


Ni ala2 cover album, vocalis ngan bekap singer.. hahaha


Outing bersama kawan baru.. Wc to the club.. hihi


Ni pon sama la jgk..




Ni masa jamuan raya, pki elok2, trn mkn ns inpit je,, 
mn ntah kata ada spaghetti.. :(


ni aku la..hihihi


Betapa Kerdilnya aku disisi BUSH!! hahaha


Sementara nak kuar bilik pon sempat amik gmbo lg..


Lepas ngan rum8, ngan bush plak..


Ni masa camping, tgk aku ngah wat gajet kat blakang tu,,
yg depan ni posing ja pasai apa??hahaha

Itu laa antara gmbr2 kenangan yg sempat aku upload. kalo nak kira byk lagi gmbr.. hihi

Lastly,,
Kita ramai kawan,,
Tp xramai sahabat..

~enjoy!!

Wednesday, October 19, 2011

Utk anda.. :)

Rase mcm baru smlm je kenal,, rupa2nya dah bertaun jgk,, kalo nk spesifik,, 2 taun, 2 bulan, 18 hari sbb kite btul2 kenal dorg ni masa befday sy yg ke-20, 1.8.2009. haha mmg sng r nk ingt bile knl kan..

Byk yg kite wat, kuar sama, mkn sama, main sama, tdo sama, tgk wyg, movie sama, segala benda la yg ada perkataan sama,, tp bkn Govindasama la.. (sape ntah govindasama ni)

Tadi ms nk tulis, mcm byk benda nk ckp, bila dah menaip hilang bertempiaran plak.. huhu

Taun depan dah xde dah laa kakak2 faveret sy ni,, xde dah la tempat nak melepak kat tgkat bawah tu. :(

Sis,
Dlm 2 taun ni, byk dah kenangan kite. Dr yg manis, pahit, tawar, masam2 manis.. Ada yg ingt, ada yg xingt dah benda2 yg kite wat, kite ckp. Kdg2 sy terlajak kata, terlanjur bicara, ckp men aci redah je kan.. laser.. Yelah, mulut xde perlindungan insurans. hihi

Utk semua slh silap sy,,
     Sorry..

Utk semua benda yg akak2 dah wat utk sy,,
     Thanx..

Utk semua kenangan yg terbina,,
     I'll keep those forever.. :)

Harap2 akak dpt posting sebelah maktab je,, senang nk "payung" sy bile ujan..(tp sebelah maktab SMT laa)
 hahaha :)

Antara gmbr latest.. xbpe latest la,, tp latest la jgk,, kn tggu yg lagi latest lako nak latest lagi.. hahahha





~Hidup baik2.. :)

Lyric Vitamin C Graduation:

And so we talked all night about the rest of our lives
Where we're gonna be when we turn 25
I keep thinking times will never change
Keep on thinking things will always be the same
But when we leave this year we won't be coming back
No more hanging out cause we're on a different track
And if you got something that you need to say
You better say it right now cause you don't have another day
Cause we're moving on and we can't slow down

These memories are playing like a film without sound
And I keep thinking of the night in June
I didn't know much of love, but it came too soon
And there was me and you, and then it got real blue
Stay at home talkin' on the telephone and
We would get so excited, we'd get so scared
Laughing at our selves thinking life's not fair
And this is how it feels

Chorus:
As we go on, we remember
All the times we had together
And as our lives change,
*Come* whatever
We will still be, friends forever

So if we get the big jobs and we make the big money
When we look back now, will *our jokes* still be funny?
Will we still remember everything we learned in school?
Still be trying to break every single rule
Will little brainy Bobby be the stockbroker man?
Can Heather find a job that won't interfere with her tan?
I keep, I keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly
And this is how it feels

As we go on, we remember
All the times we had together
And as our lives change,
Come whatever
We will still be, friends forever
La, la, la la; (repeat) yeah, yeah, yeah
La, la, la, la, (repeat) we will still be friends forever

Will we think about tomorrow like we think about now?
Can we survive it out there? Can we make it somehow?
I guess I thought that this would never end
And suddenly it's like we're women and men
Will the past be a shadow that will follow us 'round?
Will these memories fade when I leave this town
I keep, I keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly

Repeat chorus 3x